Cheeseburger maaltijdsalade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Cheeseburger maaltijdsalade voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 gram sla (bijv. gemengde salade)
  • 6 zoetzure cocktail augurken
  • 4 cherrytomaten
  • 4 plakken ontbijtspek (uitgebakken gekocht of zelf uitbakken)
  • 1/4 komkommer
  • 1 hamburger
  • 1 ei
  • 1 plak cheddarkaas

Dressing

Ingrediënten

  • 2,5 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel vocht uit de pot augurken
  • 1 à 2 theelepels ketchup
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze

  1. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen en zet de dressing even apart.
  2. Bak indien je dit zelf gaat doen de ontbijtspek uit in een pan zonder olie of boter. Leg ze daarna op een stuk keukenpapier (keukenpapier neemt het vet op).
  3. Snijd de cocktail augurken, cherrytomaten, uitgebakken ontbijtspek en de komkommer in stukjes.
  4. Bak de hamburger in een paar minuten gaar en bruin. Leg er de laatste 2 minuten een plak cheddarkaas op en laat dit smelten. Laat de hamburger dan even iets afkoelen, terwijl je in een koekenpan een ei bakt.
  5. Verdeel de sla over een bord en verdeel hierover de stukjes augurk, cherrytomaten, ontbijtspek en komkommer. Leg de hamburger en het gebakken ei bovenop de sla en verdeel de dressing erover.

Smakelijk eten!


Heb jij deze cheeseburger maaltijdsalade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*