Carrot cake (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een carrot cake van 24 cm

Carrot cake

Ingrediënten

  • 300 gram amandelmeel
  • 200 gram wortel julienne
  • 60 gram walnoten
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 1 goed rijpe banaan
  • 1 sinaasappel (rasp en sap van de halve sinaasappel)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de sinaasappel en pers het sap van de halve sinaasappel uit.
  3. Hak de walnoten fijn.
  4. Prak de banaan fijn met een vork.
  5. Mix de eieren, banaan en zonnebloemolie door elkaar.
  6. Voeg het amandelmeel, ahornsiroop en de kruiden toe en mix dit goed.
  7. Doe de wortel, walnoten en rasp + sap van de sinaasappel erbij en mix dit er door.
  8. Voeg bakpoeder en baksoda toe en mix dit er goed door.
  9. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  10. Doe het mengsel in de vorm.
  11. Bak de carrot cake nu zo´n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Laat de cake goed afkoelen.


Topping

Ingrediënten

  • 300 gram lactosevrije roomkaas
  • 40 gram walnoten
  • 10 eetlepels poedersuiker
  • 1 sinaasappel (alleen rasp)
  • Handje wortel julienne

Bereidingswijze

  1. Rasp de sinaasappel.
  2. Meng de roomkaas, poedersuiker en rasp van de sinaasappel goed door elkaar.
  3. Smeer dit over de afgekoelde carrot cake.
  4. Hak de walnoten fijn.
  5. Verdeel de walnoten en een handje wortel julienne over de carrot cake.

Smakelijk eten!


Heb jij deze glutenvrije carrot cake gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*