Cake met frambozen, noten en chocolade

Voor een cakevorm van 30 cm

– 200 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter
– 125 gram suiker
– 4 eieren
– 100 gram frambozen + een paar extra
– 50 gram pecannoten + een paar extra
– 60 gram pure chocolade + een stukje extra
– 150 gram lactosevrije roomkaas
– 6 eetlepels poedersuiker

– Verwarm de oven voor op 165 graden.
– Breek 50 gram pecannoten in stukjes en snijd 60 gram pure chocolade in kleine blokjes.
– Mix de boter (op kamertemperatuur) met de suiker en de eieren luchtig.
– Voeg beetje bij beetje het glutenvrije zelfrijzend bakmeel toe en mix het geheel goed door elkaar.
– Voeg de stukjes pecannoten en chocolade toe en mix nogmaals goed.
– Doe 100 gram frambozen bij het beslag en roer deze er voorzichtig door.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm.
– Bak de cake nu in 60 a 65 minuten gaar in de oven.
– Laat de cake helemaal afkoelen.
– Maak de frosting door 150 gram lactosevrije roomkaas te mengen met 6 eetlepels poedersuiker.
– Verdeel de frosting over de bovenkant van de cake.
– Leg op de frosting nog wat frambozen en breek/snijd nog wat pecannoten en pure chocolade fijn en verdeel dit ook over de frosting.

Bewaar de cake afgesloten in de koelkast.

Smakelijk eten!

Cake-met-frambozen-noten-en-chocoladeWeetje: Suiker of ook wel sacharose is een zoete stof. Het is een stof dat van nature voorkomt in voedingsmiddelen (fruit, mais, etc.). Kristalsuiker is suiker uit de suikerbiet of suikerriet.

Cake-met-frambozen-noten-en-chocoladeHeb jij deze cake met frambozen, noten en chocolade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *