Caesar salade (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Caesar salade voor 1 persoon

Croutons

Ingrediënten

  • 1 plak glutenvrij brood
  • Scheutje knoflookolie of olijfolie
  • Peper
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het brood in kleine blokjes.
  2. Meng de blokjes brood met een scheutje knoflookolie of olijfolie en wat peper en een snufje zout.
  3. Bak de blokjes brood in een koekenpan in een paar minuten al omscheppend krokant en laat ze dan uitlekken op een stukje keukenpapier.

Dressing 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 0,5 theelepel mosterd
  • 1 – 2 ansjovis
  • Scheutje knoflookolie of olijfolie
  • Klein beetje citroensap
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Doe bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine en meng tot een dressing (of gebruik een staafmixer).

Caesar salade 

Ingrediënten

  • Romaine sla (60 – 70 gram)
  • 1 kipfilet
  • 4 cherrytomaten
  • 4 plakken uitgebakken spek
  • 1 ei
  • Handje Parrano snippers
  • Paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kipfilet met wat paprikapoeder en bak deze dan gaar terwijl je ondertussen ook een ei kookt.
  2. Snijd de cherrytomaten in kwarten en het uitgebakken spek in stukjes.
  3. Verdeel de romaine sla over een bord en verdeel hierover de cherrytomaten, spek en de croutons.
  4. Snijd de kipfilet in plakjes en snijd het ei in vieren.
  5. Verdeel de plakjes kipfilet over de salade en leg de stukjes ei er ook bovenop.
  6. Strooi als laatste een handje Parrano snippers over de salade en serveer de caesar salade met de dressing.

Smakelijk eten!

Heb jij deze caesar salade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*