Bruschetta: 3 variaties (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Dit jaar deel ik met Daniëlle van Buikfijn en Karlijn van Karlijn´s kitchen een aantal lekkere kerstrecepten (2 menu´s en een aantal gourmet recepten). Na ons vegan menu (paprikasoep, boeuf bourguignon en kokos-hangop met gebakken ananas en granaatappel) is vandaag ons simpele kerstmenu aan de beurt. Het voorgerecht is een bruschetta variatie, dit recept vind je hieronder. Karlijn maakte het hoofdgerecht: gnocchi met spinaziepesto en geitenkaas en Daniëlle het dessert: pavlova 

Ga jij één van deze gerechten maken? Of misschien wel allemaal? Laat het ons dan weten door een foto te delen en ons te taggen op Instagram: @gevoelige_buik_recepten, @buikfijn en @karlijnskitchen of via Facebook!

Bruschetta: 3 variaties voor 4 personen

Bruschetta met carpaccio 

Ingrediënten

  • 1 glutenvrije ciabatta
  • Olijfolie
  • 12 plakjes carpaccio
  • Paar pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas (flakes)
  • Handje rucola

Bereidingswijze

  1. Snijd de ciabatta in plakjes (4) en besmeer ze met een klein beetje olijfolie.
  2. Verhit een grillpan of koekenpan en bak hierin de plakjes ciabatta mooi bruin en krokant.
  3. Beleg elke bruschetta met een klein beetje rucola en verdeel daarover de carpaccio, wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Bruschetta met brie en cranberrycompote

Ingrediënten

  • 1 glutenvrije ciabatta
  • Olijfolie
  • Cranberrry compote (zie het recept hieronder)
  • 6 – 8 hazelnoten
  • 4 plakjes brie

Bereidingswijze

  1. Snijd de ciabatta in plakjes (4) en besmeer ze met een klein beetje olijfolie.
  2. Verhit een grillpan of koekenpan en bak hierin de plakjes ciabatta mooi bruin en krokant.
  3. Hak de hazelnoten fijn.
  4. Beleg elke bruschetta met een plak brie, doe er een beetje cranberry compote op en verdeel er dan wat van de gehakte hazelnoten over.

Cranberry compote

Ingrediënten

  • 250 gram (diepvries) cranberries
  • 75 gram suiker
  • 100 ml water

Bereidingswijze

  1. Doe de cranberries met het water en suiker in een pan, breng het aan de kook en laat het geheel zo´n 10 à 15 minuten zachtjes koken (af en toe roeren).

Je houdt nog wel cranberry compote over, maar dit zou je nog kunnen serveren bij vlees, zoals bijvoorbeeld varkenshaas. Of maak deze gepaneerde camembert, hierbij is de cranberry compote ook erg lekker!

Bruschetta met zalm

Ingrediënten

  • 1 glutenvrije ciabatta
  • Olijfolie
  • Circa 50 gram gerookte zalmfilet
  • Circa 1/4 bakje lactosevrije roomkaas
  • 2 theelepels (gedroogde) dille
  • Peper
  • Paar kappertjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de ciabatta in plakjes (4) en besmeer ze met een klein beetje olijfolie.
  2. Verhit een grillpan of koekenpan en bak hierin de plakjes ciabatta mooi bruin en krokant.
  3. Meng de lactosevrije roomkaas met wat peper en de dille.
  4. Besmeer elke bruschetta met wat van de roomkaas en beleg ze vervolgens met de zalm en verdeel er nog wat kappertjes en dille over.

Smakelijk eten!

Heb jij deze bruschetta variatie gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie, want ik ben benieuwd wat je van dit voorgerecht vindt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*