Broodje shoarma

Voor 3 personen

– 3 glutenvrije pitabroodjes of speltbroodjes
– 600 gram kipfilet
– Shoarmakruiden
– IJsbergsla
– Komkommer
– 2 tomaten
– Stuk cheddar kaas
– Sweet chilisaus of voor niet fodmappers knoflooksaus

– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Bak de kipfiletblokjes in een wok/koekenpan en voeg de shoarmakruiden toe.
– Verwarm de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
– Snijd de ijsbergsla in reepjes en een stuk komkommer en de tomaten in stukjes.
– Rasp de cheddarkaas.
– Snijd de warme pitabroodjes open en doe er wat ijsbergsla op, gevolgd door de kipfiletblokjes.
– Garneer het broodje verder met komkommer, tomaat, cheddarkaas en sweet chilisaus/knoflooksaus.

Smakelijk eten!

Weetje: Het pitabroodje is uitgevonden door de Bedoeïenen, zij bakten het brood tijdens de bereiding van hun avondmaal. Ze maakten de broodjes door graanpoeder en water te mengen, hier bolletjes van te maken, en deze bakten ze dan af in open vuur.

Broodje shoarma

Heb jij dit broodje shoarma gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *