Broodje kip ketjap

Voor 4 personen

– 4 glutenvrije/spelt (afbak)broodjes
– 500 gram kipfilet
– 1 rode paprika
– 125 gram taugé
– IJsbergsla
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– 3 a 4 eetlepels ketjap

– Snijd de kipfilet, paprika en ijsbergsla.
– Bak de kipfilet gaar.
– Indien je afbakbroodjes gebruikt, bereid deze zoals aangegeven op de verpakking.
– Voeg de paprika toe aan de kip, en bak dit zo’n 3 minuten mee.
– Voeg de basterdsuiker en ketjap toe aan de kip, en meng dit goed door elkaar.
– Voeg de taugé toe en bak nog 1 minuut.
– Snijd de broodjes open en vul deze met wat sla en de kip ketjap.

Smakelijk eten!

Weetje: Ketjap is een Indonesische sojasaus. Er zijn verschillende soorten ketjap te koop, maar ketjap manis is hiervan wel de meest gebruikte.

Broodje kip ketjap

Heb jij dit broodje kip ketjap gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *