Broodje pulled chicken met coleslaw (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 2 broodjes pulled chicken met coleslaw

Coleslaw

Ingrediënten

  • 50 gram peen julienne
  • 50 gram fijngesneden spitskool
  • 3 eetlepels lactosevrije yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Meng de wortel en spitskool door elkaar in een schaal.
  2. Meng in een ander schaaltje de yoghurt, mayonaise, azijn, mosterd en peper door elkaar.
  3. Doe de dressing bij de wortel en spitskool, meng het geheel goed en zet tot gebruik in de koelkast.

Broodje pulled chicken

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet (totaal 200 à 250 gram)
  • 2 glutenvrije broodjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 eetlepels glutenvrije sojasaus van Go-Tan
  • 3 eetlepels sweet chillisaus van Go-Tan
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel laos

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan water aan de kook en voeg als het water kookt het kippenbouillonblokje toe. Kook de kipfilets zo´n 12-15 minuten in de bouillon.
  2. Haal de kipfilets uit de bouillon en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar tot kleine stukjes.
  3. Maak een marinade door de sojasaus, sweet chillisaus, gemberpoeder en laos met elkaar te mengen.
  4. Doe de pulled chicken in een wok of koekenpan, voeg ook de marinade toe en bak het geheel al omscheppend nog zo´n 3 minuten.
  5. Snijd de broodjes open en doe er wat pulled chicken en coleslaw op.

Smakelijk eten!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Go-Tan.

Heb jij dit broodje pulled chicken gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

One Comment

  1. Jolanda

    Wat een lekker recept! Vandaag gemaakt (recept x4 gedaan). Dit gaan we vaker eten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*