Broccolisoep

Voor 4 kommen

– 400 a 500 gram broccoli
– Bouillonblokje
– 100 ml plantaardige room of lactosevrije slagroom
– Peper
– Eventueel maïzena
– Zalmblokjes

– Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukjes.
– Kook de broccoli in 20 minuten gaar.
– Houd 1 liter van het kookvocht apart.
– Laat de broccoli even goed uitlekken.
– Pureer de broccoli met een beetje kookvocht in een keukenmachine.
– Doe het bouillonblokje in het kookvocht en breng dit aan de kook.
– Voeg de gepureerde broccoli toe.
– Roer goed door en breng op smaak met peper.
– Vind je de soep nog te dun, meng dan de room met wat maïzena en voeg dit toe aan de soep. Of voeg alleen de room toe.
– Garneer de soep met wat zalmblokjes.

Smakelijk eten!

Weetje: Broccoli is een erg populaire groente en het bevat heel erg veel goede voedingsstoffen. Eigenlijk is broccoli een bloem, je kan zowel de roosjes als de steel eten. Een al wat geelgekleurde broccoli smaakt bitter, zorg er dus voor dat de broccoli mooi groen is. Sulforafaan (sterk werkend antioxidant) is de belangrijkste stof in broccoli, maar het bevat nog meer gezonde stoffen namelijk, vitamine A, C, E en K, calcium, fosfor en oplosbare

Broccolisoep

Heb jij deze broccolisoep gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *