Voor 4 à 5 kommen broccolisoep
Ingrediënten
- 400 a 500 gram broccoli
- 1 liter water met 1 bouillonblokje
- 100 ml plantaardige room of lactosevrije slagroom
- Peper
- Eventueel maïzena
- Zalmblokjes
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukjes.
- Kook de broccoli in 20 minuten gaar.
- Houd 1 liter van het kookvocht apart.
- Laat de broccoli even goed uitlekken.
- Pureer de broccoli met een beetje kookvocht in een keukenmachine.
- Doe het bouillonblokje in het kookvocht en breng dit aan de kook.
- Voeg de gepureerde broccoli toe.
- Roer goed door en breng op smaak met peper.
- Vind je de soep nog te dun, meng dan de room met wat maïzena en voeg dit toe aan de soep. Of voeg alleen de room toe.
- Garneer de soep met wat zalmblokjes.
Smakelijk eten!
Heb jij deze broccolisoep gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.