Blondies met frambozen en kokos (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

– 275 gram lactosevrije witte chocolade
– 200 gram frambozen
– 200 gram glutenvrije bloem
– 125 gram kristalsuiker
– 125 gram boter
– 3 eetlepels geraspte kokos + nog een beetje extra
– 1 theelepel bakpoeder
– 4 eieren
– Snufje zout

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Kluts de eieren met de suiker in een beslagkom en laat dit even staan.
– Breek 200 gram witte chocolade in stukken (per 2 à 3 blokjes).
– Smelt de boter in een pan en haal de pan, zodra de boter is gesmolten van het fornuis. Doe dan steeds wat witte chocolade erbij en blijf roeren, totdat de chocolade helemaal oplost in de boter.
– Doe nu het boter-chocolademengsel bij de eieren en suiker en meng dit goed door elkaar.
– Meng het bakpoeder en een snufje zout door de bloem en spatel dit dan door het andere mengsel, totdat je een mooi beslag hebt.
– Snijd nu de overige 75 gram chocolade in stukjes, en meng dit samen met de frambozen en 3 eetlepels geraspte kokos voorzichtig door het beslag.
– Bekleed een brownievorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Bestrooi het beslag met wat geraspte kokos.
– Bak de blondies met frambozen en kokos in 30 à 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
– Laat de blondies voordat je ze gaat aansnijden eerst helemaal goed afkoelen.

blondies-met-frambozen-en-kokosSmakelijk eten!

Weetje: Kokos komt van de kokosnoot, de kokosnoot is eigenlijk helemaal geen noot, maar een steenvrucht. Kokos kan op verschillende manieren worden gebruikt (kokosvet, kokoswater, geraspte kokos). De kokosnoot groeit aan de kokospalm.

blondies-met-frambozen-en-kokos-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrijHeb jij deze blondies met frambozen en kokos gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *