Bananenbrood chocolade noten

Voor een bakvorm van 30 cm

– 100 gram amandelmeel
– 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
– 4 bananen
– 3 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 0,5 eetlepel cacao
– 40 gram pure chocolade
– 40 gram walnoten
– 40 gram amandelen

Bananenbrood chocolade noten

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Snijd de chocolade in kleine stukjes.
– Breek de walnoten in stukjes en snijd de amandelen een keer door.
– Prak 3(!) bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte bananen met de eieren.
– Voeg het amandelmeel en havermeel toe en roer goed door elkaar.
– Voeg bakpoeder en cacao toe en meng dit er goed door.
– Doe de chocolade en noten bij het beslag en meng dit.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier.
– Doe het beslag in de vorm.
– Snijd van de laatste banaan 10 plakjes en verdeel dit over het beslag.
– Bak het bananenbrood in zo’n 45 a 50 minuten in de oven gaar.

Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!

Weetje: Cacaopoeder en pure chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten, dit door het hoge gehalte aan antioxidanten. Vanaf 54% cacao mag chocolade ´puur´ genoemd worden.

Bananenbrood chocolade noten

Heb jij dit bananenbrood chocolade noten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *