Bananenbrood muffins met rode bessen en chocolade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 bananenbrood muffins met rode bessen en chocolade

– 100 gram rode bessen
– 100 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
– 70 gram amandelmeel
– 50 gram pure chocolade drops of zelf een stuk chocolade fijnsnijden
– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Rits met een vork de rode bessen van de takjes. Spoel ze even af onder de kraan en laat ze vervolgens uitlekken.
– Prak de bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte bananen met de eieren en meng er dan ook het havermeel, amandelmeel en bakpoeder door.
– Voeg als laatste de rode bessen en de pure chocolade drops toe en spatel dit voorzichtig door het beslag.
– Verdeel het beslag voor de bananenbrood muffins nu over een muffinbakvorm voor 12 muffins of 12 losse muffinvormpjes.
– Bak de bananenbrood muffins met rode bessen en chocolade in 30 a 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Weetje: De rode bes behoort tot de aalbes. Ze zijn supergezond, want ze zijn rijk aan vezelstoffen en vitamine C. Rode bessen hebben een zure tot zoetzure smaak.

Heb jij deze bananenbrood muffins met rode bessen en chocolade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *