Bananenbrood met wortel (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram wortel julienne
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 1.5 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de rozijnen voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water, laat ze vervolgens goed uitlekken, en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  3. Breek de walnoten in stukjes.
  4. Prak de bananen fijn met een vork.
  5. Meng de fijngeprakte bananen met de eieren.
  6. Voeg het amandelmeel en havermeel toe en roer goed door elkaar.
  7. Doe nu de wortel julienne, walnoten en rozijnen bij het beslag en meng dit er goed door.
  8. Voeg als laatste de kruiden en het bakpoeder toe en meng dit door het beslag.
  9. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  10. Doe het beslag in de vorm.
  11. Bak het bananenbrood in zo´n 45 à 50 minuten in de oven gaar.

Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries wat plakjes in.


Smakelijk eten!


Heb jij dit bananenbrood met wortel gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*