Bananenbrood met pompoen (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een cakevorm van 30 cm

– 225 gram pompoenblokjes
– 100 gram amandelmeel
– 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
– 60 gram cranberries
– 60 gram pecannoten
– 3 bananen
– 3 eieren
– 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder
– Handje pompoenpitten

– Kook de pompoenblokjes in 12 minuten gaar. Pureer ze fijn en laat de pompoenpuree afkoelen.
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Breek de pecannoten in stukjes.
– Prak de bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte bananen met de eieren en de pompoenpuree.
– Voeg het amandelmeel en havermeel toe, en roer goed door elkaar.
– Voeg de cranberries, stukjes pecannoten, koek- en speculaaskruiden en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier.
– Doe het beslag voor het bananenbrood met pompoen in de vorm.
– Strooi als laatste nog een handje pompoenpitten over het beslag.
– Bak het bananenbrood met pompoen in zo´n 45 à 50 minuten gaar.

Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!

Weetje: Pompoenen heb je in verschillende maten, vormen en kleuren. Een deel van deze pompoenen zijn eetbaar, maar een deel kan enkel worden gebruikt ter decoratie.

bananenbrood-met-pompoen-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrijHeb jij dit bananenbrood met pompoen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *