bananenbrood met pompoen (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediënten

  • 225 gram pompoenblokjes
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
  • 60 gram cranberries
  • 60 gram pecannoten
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Handje pompoenpitten

Bereidingswijze

  1.  Kook de pompoenblokjes in 12 minuten gaar. Pureer ze fijn en laat de pompoenpuree afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Breek de pecannoten in stukjes.
  4. Prak de bananen fijn met een vork.
  5. Meng de fijngeprakte bananen met de eieren en de pompoenpuree.
  6. Voeg het amandelmeel en havermeel toe en meng dit goed door elkaar.
  7. Voeg de cranberries, stukjes pecannoten, koek- en speculaaskruiden en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
  8. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  9. Doe het beslag voor het bananenbrood met pompoen in de vorm.
  10. Verdeel als laatste nog een handje pompoenpitten over het beslag.
  11. Bak het bananenbrood met pompoen in zo´n 45 à 50 minuten gaar.

Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!


Heb jij dit bananenbrood met pompoen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*