Bananenbrood met pindakaas en chocolade

Voor een bakvorm van 30 cm

– 100 gram amandelmeel
– 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
– 70 gram pindakaas
– 60 gram pure chocolade
– 3 bananen
– 3 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel kaneel

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Snijd de pure chocolade in kleine stukjes
– Prak de bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte bananen met de eieren en het kaneel.
– Voeg het amandelmeel en havermeel toe en roer goed door elkaar.
– Meng nu ook de pindakaas en de pure chocolade erdoor, en als laatste ook het bakpoeder.
– Bekleed een bakvorm met bakpapier.
– Doe het beslag in de vorm.
– Bak het bananenbrood in zo´n 45 a 50 minuten in de oven gaar.

Bewaar het bananenbrood met pindakaas en chocolade in de koelkast of vries wat plakjes in.
bananenbrood-met-pindakaas-en-chocoladeSmakelijk eten!

Weetje: Havermeel is een fijne meelsoort om mee te bakken. Je kunt het zo kopen, maar is ook makkelijk zelf te maken, door havermout in een keukenmachine te vermalen. Havermeel geeft je langere tijd een verzadigd gevoel, dit door de langzame koolhydraten.

bananenbrood-met-pindakaas-en-chocoladeHeb jij dit bananenbrood met pindakaas en chocolade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *