Bananenbrood met pindakaas en chocolade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediรซnten

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
  • 70 gram pindakaas
  • 60 gram pure chocolade
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes
  3. Prak de bananen fijn met een vork.
  4. Meng de fijngeprakte bananen met de eieren en het kaneel.
  5. Voeg het amandelmeel en havermeel toe en roer goed door elkaar.
  6. Meng nu ook de pindakaas en de pure chocolade erdoor, en als laatste ook het bakpoeder.
  7. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  8. Doe het beslag in de vorm.
  9. Bak het bananenbrood in zoยดn 45 ร  50 minuten in de oven gaar.

Bewaar het bananenbrood met pindakaas en chocolade in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!


Heb jij dit bananenbrood met pindakaas en chocolade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*