Bananenbrood met kruidnoten

Voor een bakvorm van 30 cm

– 100 gram amandelmeel
– 100 gram havermeel
– 3 bananen
– 3 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
– 75 gram gluten- en lactosevrije kruidnoten + een paar extra
– 50 gram pure chocolade

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Snijd 75 gram kruidnoten en de pure chocolade in stukjes.
– Prak de bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte bananen met de eieren.
– Voeg het amandelmeel en havermeel toe en roer goed door elkaar.
– Voeg nu ook het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe en meng het geheel goed.
– Doe als laatste de stukjes kruidnoten en pure chocolade erbij, en roer dit door het beslag.
– Bekleed een bakvorm met bakpapier.
– Doe het beslag in de vorm.
– Snijd nu nog een paar kruidnoten in stukjes en verdeel dit over het beslag.
– Bak het bananenbrood in zo´n 45 a 50 minuten in de oven gaar.

Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!

Bananenbrood-met-kruidnotenWeetje: Pure chocolade heeft een bittere smaak. Pure chocolade bevat geen melk, maar is gemaakt met cacaoboter, cacaopoeder, suiker en smaakstoffen. Bevat chocolade meer dan 65% cacao, dan spreken we van ´extra bitter´.

Bananenbrood-met-kruidnotenHeb jij dit bananenbrood met kruidnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *