Bananenbrood met kruidnoten (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel
  • 75 gram gluten- en lactosevrije kruidnoten + een paar extra
  • 75 gram pure chocolade
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd 75 gram kruidnoten en de pure chocolade in stukjes.
  3. Prak de bananen fijn met een vork.
  4. Meng de fijngeprakte bananen met de eieren.
  5. Voeg het amandelmeel en havermeel toe en roer goed door elkaar.
  6. Voeg nu ook het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe en meng het geheel goed.
  7. Doe als laatste de stukjes kruidnoten en pure chocolade erbij en roer dit door het beslag.
  8. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  9. Doe het beslag in de vorm.
  10. Snijd nu nog een paar kruidnoten in stukjes en verdeel dit over het beslag.
  11. Bak het bananenbrood in zo´n 45 à 50 minuten in de oven gaar.

Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!


Heb jij dit bananenbrood met kruidnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*