Bananenbrood met cranberries en noten (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
  • 70 gram cranberries
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • Handje amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de hazelnoten een keer door en breek de walnoten in stukjes.
  3. Prak de bananen fijn met een vork.
  4. Meng de fijngeprakte bananen met de eieren.
  5. Voeg het amandelmeel en havermeel toe en meng dit goed door elkaar.
  6. Doe nu het bakpoeder en kaneel bij het beslag en meng dit er door.
  7. Voeg als laatste de cranberries en stukjes hazelnoten en walnoten toe en meng dit goed door het beslag.
  8. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  9. Doe het beslag voor het bananenbrood met cranberries en noten in de vorm.
  10. Verdeel een handje amandelschaafsel over het beslag.
  11. Bak het bananenbrood met cranberries in zo´n 45 à 50 minuten gaar.

Smakelijk eten!

Heb jij dit bananenbrood met cranberries en noten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

2 Comments

  1. Bananbrood gebakken ipv suiker, stevia gebruikt
    ipv frambozen max 20 blauwe bessen
    en enkel scharbloem
    Heel lekker

    • gevoelige buik recepten

      Stevia kan je inderdaad toevoegen als je het bananenbrood wat zoeter wil hebben. Zelf voeg ik geen suiker toe, omdat ik het met alleen (rijpe) bananen al lekker vind. Heb je dan het bananenbrood met kokos misschien gemaakt? In die variant zitten namelijk frambozen en in deze cranberries.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*