Bami

Voor 4 personen

– 250 gram glutenvrije noodles
– 400 gram kipdijfilet
– 200 gram spitskool
– 200 gram prei (fodmap –> alleen het groene gedeelte)
– 125 gram taugé
– 1 rode paprika
– 3 eetlepels ketjap manis
– 1 theelepel paprikapoeder
– 0,5 theelepel djintan (gemalen komijnzaad)
– 0,5 theelepel gemberpoeder
– 0,5 theelepel korianderpoeder
– 0,5 theelepel kurkuma
– 0,5 theelepel laos
– Peper

Lekker met wat kroepoek en een gebakken ei.

– Snijd de kipdijfilet, spitskool en de prei fijn en de paprika in kleine blokjes.
– Maak een kruidenmengsel van 2 eetlepels ketjap manis, paprikapoeder, djintan, gemberpoeder, korianderpoeder, kurkuma en laos en zet dit even apart.
– Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking, spoel ze wat af met koud water en laat goed uitlekken.
– Bak de kipdijfilet met wat peper en 1 eetlepel ketjap manis in een paar minuten aan.
– Voeg de spitskool, prei en paprika toe en bak dit zo’n 5 minuten mee met de kip.
– Doe nu het kruidenmengsel erbij en meng het geheel goed.
– Voeg de taugé toe en doe na 1 minuut ook de gekookte noodles bij het geheel en meng het door elkaar.
– Serveer de bami met bijvoorbeeld wat kroepoek en een gebakken ei.

Smakelijk eten!

Weetje: Bami is oorspronkelijk een Chinees ingrediënt. De benaming komt uit de Min Nan (Chinese taal). Ba betekent vlees en Mie betekent noodles. In Nederland wordt met bami ook vaak bami goreng (gebakken bami) bedoeld. Bami Goreng komt uit het Maleisische en Indonesische taalgebied. In Nederland kennen we ook de bamischijf, bami omhuld met paneermeel.

BamiHeb jij deze bami gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *