Bami (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Bami voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 250 gram glutenvrije noodles
  • 200 gram spitskool
  • 200 gram prei (fodmap –> alleen het groene gedeelte)
  • 125 gram taugé
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel djintan (gemalen komijnzaad)
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel korianderpoeder
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel laos
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipdijfilet, spitskool en de prei fijn en de paprika in kleine blokjes.
  2. Maak een kruidenmengsel van 2 eetlepels ketjap manis, paprikapoeder, djintan, gemberpoeder, korianderpoeder, kurkuma en laos en zet dit even apart.
  3. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking, spoel ze wat af met koud water en laat goed uitlekken.
  4. Bak de kipdijfilet met wat peper en 1 eetlepel ketjap manis in een paar minuten aan.
  5. Voeg de spitskool, prei en paprika toe en bak dit zo’n 5 minuten mee met de kip.
  6. Doe nu het kruidenmengsel erbij en meng het geheel goed.
  7. Voeg de taugé toe en doe na 1 minuut ook de gekookte noodles bij het geheel en meng het door elkaar.

Lekker met wat kroepoek en een gebakken ei.

Smakelijk eten!


Heb jij deze bami gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*