Appel-kaneel cake (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Appel is tot 20 gram low FODMAP. Met 1 plakje cake kan je binnen deze hoeveelheid blijven (kleine tot medium appel en normale plakken)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediënten

  •  250 gram glutenvrije bloem (+ 1,5 eetlepel)
  • 250 gram boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 2 appels (Jonagold)
  • 2 eetlepels grove kaneelsuiker (+ nog een beetje extra)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes appel in een schaal en meng hier 1,5 eetlepel glutenvrije bloem en een theelepel kaneel door.
  3. Mix de kristalsuiker en de zachte boter in een paar minuten tot een romige massa.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei is opgenomen.
  5. Mix nog even kort totdat het een luchtig beslag is geworden.
  6. Voeg nu de bloem toe en spatel dit samen met het bakpoeder in een paar slagen door het beslag.
  7. Doe nu de stukjes appel en 2 eetlepels grove kaneelsuiker bij het beslag en spatel deze er kort door.
  8. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet de vorm goed in, doe het beslag voor de appel-kaneel cake in de vorm en strooi er nog wat grove kaneelsuiker over.
  9. Bak de appel-kaneel cake in 60 à 70 minuten gaar en mooi bruin in de voorverwarmde oven.


Smakelijk eten!


Heb jij deze appel-kaneel cake gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*