Appel is tot 20 gram low FODMAP. Met 1 plakje cake kan je binnen deze hoeveelheid blijven (kleine tot medium appel en normale plakken)
Voor een bakvorm van 30 cm
Ingrediënten
- 250 gram glutenvrije bloem (+ 1,5 eetlepel)
- 250 gram boter (kamertemperatuur)
- 200 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 2 appels (Jonagold)
- 2 eetlepels grove kaneelsuiker (+ nog een beetje extra)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes appel in een schaal en meng hier 1,5 eetlepel glutenvrije bloem en een theelepel kaneel door.
- Mix de kristalsuiker en de zachte boter in een paar minuten tot een romige massa.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei is opgenomen.
- Mix nog even kort totdat het een luchtig beslag is geworden.
- Voeg nu de bloem toe en spatel dit samen met het bakpoeder in een paar slagen door het beslag.
- Doe nu de stukjes appel en 2 eetlepels grove kaneelsuiker bij het beslag en spatel deze er kort door.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet de vorm goed in, doe het beslag voor de appel-kaneel cake in de vorm en strooi er nog wat grove kaneelsuiker over.
- Bak de appel-kaneel cake in 60 à 70 minuten gaar en mooi bruin in de voorverwarmde oven.
Smakelijk eten!
Heb jij deze appel-kaneel cake gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.