Appel-kaneel cake (glutenvrij en lactosevrij)

Voor een appel-kaneel cake van 30 cm

– 250 gram glutenvrije bloem (+ 1,5 eetlepel)
– 250 gram boter (kamertemperatuur)
– 200 gram kristalsuiker
– 5 eieren
– 2 appels (Jonagold)
– 2 eetlepels grove kaneelsuiker (+ nog een beetje extra)
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel kaneel

– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes appel in een schaal en meng hier 1,5 eetlepel glutenvrije bloem en een theelepel kaneel door.
– Mix de kristalsuiker en de zachte boter in een paar minuten tot een romige massa.
– Voeg 1 voor 1 de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei is opgenomen.
– Mix nog even kort totdat het een luchtig beslag is geworden.
– Voeg nu de bloem toe en spatel dit samen met het bakpoeder in een paar slagen door het beslag.
– Doe nu de stukjes appel en 2 eetlepels grove kaneelsuiker bij het beslag en spatel deze er kort door.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet de vorm goed in, doe het beslag voor de appel-kaneel cake in de vorm en strooi er nog wat grove kaneelsuiker over.
– Bak de appel-kaneel cake in 60-70 minuten gaar en mooi bruin in de voorverwarmde oven.

appel-kaneel-cake-glutenvrij-en-lactosevrijSmakelijk eten!

Weetje: Cake bestaat uit een eenvoudig basisrecept: bloem, boter, eieren, suiker en een rijsmiddel. Er zijn bij cake talloze varianten mogelijk, omdat je van alles kan toevoegen aan het basisbeslag.

Appel-kaneel-cake-glutenvrij-en-lactosevrijHeb jij deze appel-kaneel cake gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *