Appel-cranberry compote voor zo´n 4 personen
Ingrediënten
- 7 appels (Elstar)
- 200 gram cranberries
- 2 eetlepels kristalsuiker (of wat meer, zelf even proeven)
- 1 kaneelstokje (en eventueel nog wat kaneelpoeder)
- 1 grote sinaasappel
Bereidingswijze
- Was de cranberries, schil de appels en snijd ze in stukjes (niet te klein).
- Doe de stukjes appel en de cranberries in een pan, voeg de suiker en het kaneelstokje ook toe en meng het even door elkaar.
- Pers de sinaasappel uit en voeg 100 ml van het sap toe aan de pan.
- Breng het geheel nu aan de kook en laat de appel-cranberry compote nu zo´n 13-15 minuten zachtjes koken.
- Strooi eventueel voor het serveren nog wat kaneel over de appel-cranberry compote.
Deze appel-cranberry compote is zowel warm als koud te serveren.
Deze appel-cranberry compote kan je ook al een dag van tevoren maken.
Smakelijk eten!
Heb jij deze appel-cranberry compote gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.