Appel-cranberry compote (glutenvrij en lactosevrij)

Appel-cranberry compote voor zo´n 4 personen

Ingrediënten

  • 7 appels (Elstar)
  • 200 gram cranberries
  • 2 eetlepels kristalsuiker (of wat meer, zelf even proeven)
  • 1 kaneelstokje (en eventueel nog wat kaneelpoeder)
  • 1 grote sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Was de cranberries, schil de appels en snijd ze in stukjes (niet te klein).
  2. Doe de stukjes appel en de cranberries in een pan, voeg de suiker en het kaneelstokje ook toe en meng het even door elkaar.
  3. Pers de sinaasappel uit en voeg 100 ml van het sap toe aan de pan.
  4. Breng het geheel nu aan de kook en laat de appel-cranberry compote nu zo´n 13-15 minuten zachtjes koken.
  5. Strooi eventueel voor het serveren nog wat kaneel over de appel-cranberry compote.

Deze appel-cranberry compote is zowel warm als koud te serveren.

Deze appel-cranberry compote kan je ook al een dag van tevoren maken.

Smakelijk eten!

Heb jij deze appel-cranberry compote gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*